Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα

top, Δράση

Την Τετάρτη 30 Μαίου ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας μετά τη κατάργηση του δικαιώματος της άδειάς του, από δικαστικές και πολιτικές παρεμβάσεις και αυθαίρετες αποφάσεις. Ο σύντροφος διεκδικεί κανονική τακτική άδεια και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο που του στερεί την άδεια.

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σχεδόν δεκαέξι χρόνια στη φυλακή. Όπως προβλέπει ο νόμος για την άδεια εξόδου των ισοβιτών, ήδη από το 2010 δικαιούται οκταήμερη άδεια κάθε δύο μήνες. Παρ’ όλα αυτά, επτά χρόνια οι αρμόδιες αρχές του στερούσαν αυτό το δικαίωμα εκδικητικά, απαιτώντας μάλιστα να υπογράψει δήλωση μετάνοιας και να αποκηρύξει τις πεποιθήσεις του.

Όταν πήρε επιτέλους άδεια πριν λίγους μήνες με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της φυλακής αλλά με ασφυκτικούς περιοριστικούς όρους (διήμερη με κατ οίκον περιορισμό και παρουσία 2 φορές την μέρα σε αστυνομικό τμήμα) οι αρχιεισαγγελείς άσκησαν πειθαρχικές διώξεις και ανάγκασαν τον εισαγγελέα σε παραίτηση. Έτσι διαμόρφωσαν ένα κλίμα τρομοκρατίας ώστε να μην ξαναπάρει άδεια. Ουσιαστικά η δικαστική χούντα τιμωρεί ακόμα και τμήματα του κρατικού μηχανισμού που δεν ευθυγραμμίζονται με τις προσταγές της.

Όπως ο ίδιος ο σύντροφος αναφέρει: “Όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας”.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δίκιο και είμαστε ολόψυχα στο πλευρό του. Σήμερα αναρτήσαμε πανό έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Λευκωσία:

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ!