Τρομοκράτες για το κατοχικό καθεστώς οι Κούρδοι και Τούρκοι αριστεροί

top, Κείμενα, Τοπικά Νέα

Η είδηση ότι το κατοχικό καθεστώς στη βόρεια Κύπρο, με απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου, χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές 26 κόμματα και οργανώσεις, έχει ενδιαφέρον όχι τόσο για τα ακροδεξιά και νεοναζιστικά κόμματα όπως το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή (θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αναμενόμενο λόγω και του μίσους που εκφράζουν προς κάθε άτομο τουρκοκυπριακής ή τουρκικής καταγωγής) ούτε για οργανώσεις όπως το ισλαμικό κράτος, αλλά για το σύνολο σχεδόν των κουρδικών οργανώσεων, όπως και συλλογικότητες της αριστεράς στην Τουρκία.

 

Θεωρώντας τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ, το PYD, το ΥPG, το YPJ (οι κουρδικές οργανώσεις που ως γνωστό συνέτριψαν τους τζιχαντιστές) την ένωση κοινοτήτων του Κουρδιστάν KCK, την κομμουνιστική οργάνωση στην Τουρκία DHKP-C (μέλη του οποίου δικάζονται σήμερα και από το ελληνικό κράτος ως τρομοκράτες γιατί αντιστέκονται σθεναρά στη δικτατορία του Ερντογάν) αλλά και το Ενιαίο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα HBDH, μια συμμαχία 10 κομμουνιστικών και σοσιαλιστικών οργανώσεων στην Τουρκία και το Κουρδιστάν (δείτε την λίστα στο τέλος του κειμένου) το καθεστώς όχι μόνο εφαρμόζει και αναπαράγει με τον πιο αυταρχικό τρόπο την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, αλλά λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Ερντογάν, σαν ένα προτεκτοράτο του τουρκικού κράτους.

 

Στο εσωτερικό του ενώ προσπαθεί να περιορίσει και να καταστείλει οργανώσεις της αριστεράς και αγωνιστές όπως ο Σενέρ Λεβέντ, όχι απλώς αφήνει ανενόχλητες, αλλά σιγοντάρει την προπαγάνδα και δράση εθνικιστικών οργανώσεων όπως οι Γκρίζοι Λύκοι.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη του κουρδικού κόμματος στην Συρία PYD, είναι οι σύντροφοι Κούρδοι που μίλησαν στην εκδήλωση μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Κούρδων που ζουν στην Κύπρο. Ο αγώνας τους για μας αποτελεί παράδειγμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και ενότητας επαναστατικών δυνάμεων. Στην μάχη που δίνουμε για απελευθέρωση-επανένωση της Κύπρου, μαζί με τους συντρόφους Τουρκοκύπριους και τις άλλες κοινότητες, έχουν ασφαλώς κι αυτοί σημαντική θέση. Μαζί θα παλέψουμε και για την κοινωνική απελευθέρωση ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 

Αντίστοιχο παράδειγμα ηρωικού επαναστατικού αγώνα, είναι η δράση και οι θυσίες των συντρόφων του DHKP-C (όπως και άλλων οργανώσεων) στην Τουρκία, πολλοί από τους οποίους δολοφονήθηκαν στα πεδία των μαχών και τις φυλακές από την κρατική καταστολή. Παράλληλα με τις μάχες που δίνουν ενάντια στη τουρκική αστική τάξη, ως πρωτοπόροι διεθνιστές στηρίζουν με κάθε μέσο τον αγώνα των Κούρδων για αυτοδιάθεση, έχοντας παράλληλα υποστηρίξει με συνέπεια την θέση τους για μια ανεξάρτητη Κύπρο, χωρίς ξένους στρατούς, βάσεις και “εγγυήτριες δυνάμεις”.

 

Είναι μεγάλο το θράσος ενός καθεστώτος που επιβλήθηκε στην βόρεια Κύπρο από το τουρκικό κράτος με εισβολή και κατοχή, να χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές, οργανώσεις της αριστεράς στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Χρέος μας είναι να παλέψουμε για να γκρεμιστεί κάθε καθεστώς ανελευθερίας, είτε πρόκειται για το αστικό κυπριακό κράτος, είτε για το προτεκτοράτο στη βόρεια Κύπρο. Μαζί τους θα συντριβούν οι φασίστες και εθνικιστές απ’ όπου κι αν προέρχονται, γιατί υπηρετούν και συντηρούν αυτά τα καθεστώτα.

Bandiera – Συλλογικότητα Αναρχικών και Κομμουνιστών

  • Στο Ενιαίο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα HBDH, συμμετέχουν:

TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό)
PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν)
THKP-C/MLSPB (Απελευθερωτικό Κόμμα-Κίνημα του Τουρκικού Λαού/ Μαρξιστική-Λενινιστική Ένοπλη Προπαγανδιστική Ομάδα)
MKP (Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα)
TKEP-L (Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας-Λενινιστικό)
TIKB (Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα Τουρκίας)
DKP (Επαναστατικό Κόμμα Κομουνάρων)
Devrimci Karargâh (Επαναστατικό Επιτελείο)
MLKP (Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία/Βόρειο Κουρδιστάν)
Proleter Devrimciler Koordinasyonu (Συντονισμός των Επαναστατών Προλετάριων)