ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

top, Τοπικά Νέα

Βάσει των τελευταίων εξελίξεων στη Συρία, και παρά την απόφαση του ΟΗΕ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Αμερική δείχνουν αποφασισμένες να ξαναβουτήξουν τη Συρία στο αίμα.

Η στάση του κυπριακού κράτους σε αυτή την συγκυρία είναι η εξής:

Αποδέχεται τις Αγγλικές βάσεις ως “κυρίαρχο” έδαφος και ορμητήριο για τις επιθέσεις στη Συρία, συνεργάζεται στρατιωτικά με τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ (που συμμετέχει και σε αυτή την σφαγή) και υποδέχεται πανηγυρικά τα αμερικανικά αντιτορπιλικά με τον εξοπλισμό Τομαχόκ και τους πυραύλους Κρουζ για ένα καινούργιο αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή.

Με βάση τα πιο πάνω, που καθιστούν την Κύπρο άμεσα εμπλεκόμενη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, συμμετέχοντας στις πολεμικές επιχειρήσεις και παρέχοντας τα εδάφη (και τα ύδατα της) για επιθέσεις εναντίον του Συριακού κράτους, εκφράζουμε την ανησυχία μας και την κάθετη εναντίωση μας στα όσα δρομολογούνται.

Θεωρούμε αδιανόητο, ιδιαίτερα σε μια χώρα ημικατεχόμενη από ξένα στρατεύματα, να αποδεχόμαστε ως κοινωνία τη συμμετοχή του κυπριακού κράτους σε τέτοιες στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον γειτονικών λαών, με την πρόφαση ότι αυτές οι δυνάμεις είναι σύμμαχες που θα διασφαλίσουν την ειρήνη και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ