Εκδήλωση 20/11: Κρίση στην τ/κ κοινότητα – προοπτική δικοινοτικών ταξικών αγώνων

top, Δράση

Ως γνωστό η οικονομική κρίση στην Τουρκία επηρεάζει έντονα την τουρκοκυπριακή κοινότητα, λόγω και της οικονομικής εξάρτησης μεταξύ άλλων, του κατοχικού καθεστώτος από το τουρκικό κράτος και κεφάλαιο. Πως όμως την βιώνει ο πληθυσμός, ιδιαίτερα η εργατική τάξη;

Σαν Bandiera, διοργανώνουμε εκδήλωση – συζήτηση την Τρίτη στην Λευκωσία ώρα 19:00 στην Δημοτική αγορά (πλατεία παλιού δημαρχείου)  με κεντρικούς ομιλητές τις τ/κ οργανώσεις: Κομμουνιστική Λίγκα, Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου και Πολιτιστικό κέντρο Μποράν.

Η εκδήλωση έχει ως κεντρικό στόχο να ενημερωθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, από την οπτική γωνία των ομιλητών, μέσα στα πλαίσια της παρούσας οικονομικής κρίσης, αλλά και για τα βήματα τακτικής που προτείνονται από τις ομάδες στην κατεύθυνση της δικοινοτικής συνεννόησης και κοινής δράσης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια δική μας σύντομη τοποθέτηση για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και τη σημασία της δικοινοτικής συνεννόησης, ιδιαίτερα των συλλογικοτήτων εκείνων που οραματίζονται και δρουν προς την κατεύθυνση μιας άλλης κοινωνίας απελευθερωμένης από τα δεσμά του καπιταλισμού.